Tyto internetové stránky využívají soubory cookie k ukládání informací na Vašem počítači. Některé jsou z nich zásadně důležité pro funkčnost stránek. Dalším používáním těchto stránek udělujete souhlas s umístěním těchto souborů cookie. V případě nesouhlasu opusťte tyto stránky.
| Souhlasím | Opustit stránky |

Články - Recepty


Novinky

​Kuře na limonádě 10.05.2013


​Kuře na limonádě. Ingredience: 1 celé kuře, 1 plechovka limonády (coca-cola), 3 lžíce worchestru, koření na kuře, sůl, rozmačkany česnek, 1 cibule. Postup: Omyté, nasolené a okořeněné kuře dáme do pekáče, přidáme rozmačkaný česnek a nakrájenou cibuli na měsíčky, zakapeme worchestrem, posolíme, zalijeme tak půl litrem limonády apečeme v troubě....
Novinky

​Kuře v jogurtu 10.05.2013


​Kuře v jogurtu. 3 cibule na kolečka osmahnout na oleji dorůžova. Jakékoliv maso (kuře nebo vepřové plátky) obalit v mleté paprice (kdo má rád pálivější jídla, může přidat pálivou) a dát do pekáčku na cibuli, podlít 1,5 dl vody (nebo vývaru), péct 20 min. (kuře raději 35 min.) na 180-200°C. Pak na to vylít čistý jogurt smíchaný s 300g strouhaného sýra...
Novinky

​Švycarské maso 10.05.2013


​Švycarské maso. Postup: 1, Na cibulce osmahneme kuřecí maso, a přidáme sůl, pepř a 1 pol. lžici sladké papriky. 2, V misce smícháme sýr, mleko, vajčko, smetanu a zbylou papriku. 3, Do zapékací misky  dame nejdříve směs č. 1 a pote směs č.2 a dame do rozehřáté trouby na 200° 30 - 35 minut. hotovy maso pozname podle toho že nám směs o 2 cm nabyde. 4,...
Novinky

​Marinovaná krkovička 10.05.2013


​Marinovaná krkovička. Suroviny: olej, červené víno, sůl, pepř, pažitku, česnek, grilovací koření a vepřovou krkovičku. Postup: Krkovičku 2 dny nechat uležet v marinádě, kterou namícháte podle chuti. Víno a olej asi 50:50, osolit, opepřit, česneku podle chuti (hodně), grilovací koření a posypat pažitkou.
Novinky

​Makrely na grilu 10.05.2013


​Makrely na grilu. Makrely nejprve očistíme, odkrojíme jim hlavy, ploutve a ocasy a částečně vykostíme. Poté nakrájíme na čtverečky o hraně přibližně dva centimetry. Osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem a necháme chvilku odležet. Mezitím slaninu nakrájíme na plátky a následně na stejně velké čtverečky jako makrely. Klobásy pokrájíme...
Novinky

​Pikantní marináda 10.05.2013


​Pikantní marináda. Všechno důkladně promícháme. marináda je nejvhodnější na jehněčí a skopové, uvedené množství postačí přibližně na 1 kg masa. Ingredience: 1/2 hrnku olivového oleje 1/4 hrnku plnozrnné hořčice 2 lžíce Worcestershire omáčky 2 lžíce rozmačkaného česneku 2 lžíce octa z červeného vína 1 lžička sušeného tymiánu.
Novinky

​Grilovaný steak na pepři 10.05.2013


​Grilovaný steak na pepři. Maso důkladně opláchneme a osušíme. Nakrájíme na 4 plátky, které po stranách nasekneme a naklepeme. Poté hovězí osolíme, opepříme a přidáme trochu kypřícího prášku do pečiva. Potřeme olejem a necháme odležet. Ingredience: ½ kg nízkého roštěnce (jako alternativu můžeme použít libové zadní hovězí) mletý pepř,...
Novinky

​Grilované mleté maso 10.05.2013


​Grilované mleté maso. Do masa zapracujeme veškeré suroviny a uhněteme dle libovůle. Připravené tvary vaříme v osolené vodě asi 5-7 minut. Vychlazené kousky napichujeme na jehlu střídavě s cibulí, paprikou, slaninou a grilujeme. Ingredience: 500 g mletého masa 1 jemně nakrájená cibule 1 vrchovatá lžíce Solamylu 2 lžíce hladké mouky 1 vejce koření podle...
Novinky

​Grilovaná krkovice 10.05.2013


​Grilovaná krkovice. Nejprve připravíme směs z oleje, vody a octa. Osolíme, opepříme a doplníme o nasekanou bazalku. Plátky krkovice naklepeme a obalíme v marinádě. Vložíme do ploché misky a zalijeme zbylou marinádou. V ledničce necháme alespoň 2 hodiny. Grilujeme z obou stran. Ingredience: 4 ks vepřové krkovice plátky 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce...
Novinky

​Grilované plněné kotlety 10.05.2013


​Grilované plněné kotlety. V mase připravíme kapsu, osolíme, opepříme, vložíme snítku rozmarýny a plátek sýra. Párátky vše uzavřeme a zvenčí dochutíme esencí, pokapeme olejem a vložíme na gril. Doporučujeme podávat s chlebem, restovanými bramborami nebo bagetou. Ingredience: 4 kotlety nebo silnější řízky 4 silnější plátky sýra sůl, pepř, 4...
Novinky

​Grilovaná kuřecí prsíčka 10.05.2013


​Grilovaná kuřecí prsíčka. Kuřecí prsa naklepeme na cca 1 – 1,5 cm silné plátky. Pomažeme olejem a posypeme směsí koření s citrónovou kůrou. Necháme odležet do dalšího dne a poté grilujeme tři minuty z každé strany. Ingredience: 6 kusů kuřecích prsou, Směs s citrónovou kůrou 2 lžíce papriky 1 lžíce tymiánu 1 lžíce sušené cibule v prášku 1...
Novinky

​Kavkazský šašlik 10.05.2013


​Kavkazský šašlik, Ingredience: Porce pro 10 lidí: 2 kg jehněčí kýty, 1 kg cibule, 1 kg citronů, 1,5 litru minerálky, bobkový list, pepř, sůl. Postup: Kýtu naporcujeme na rovnoměrné špalíčky. Cibuli pokrájíme na tlustá kolečka, stejně tak i citron. Do hrnce rovnoměrně poklademe maso, proložíme ho pokrájenou cibulí a citronem, přidáme bobkový list a vše...